Companie  »   Dezvoltare

Dezvoltare

Publicat la data: 2021-01-25
 

Aquatim este o societate puternică, dinamică, atentă la confortul şi siguranţa consumatorilor. Tradiţia de sute de ani a alimentării cu apă şi a canalizării din Timişoara obligă societatea să fie conectată la un viitor ce înseamnă dezvoltare permanentă, modernizare şi servicii de cea mai bună calitate. 

Principalele îmbunătăţiri ale serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare realizate începând cu anii ’90 au fost posibile pentru că Aquatim s-a orientat, la momentul potrivit, spre atragerea unor programe cu fonduri nerambursabile. Primul a fost Municipal Utilities Development Programme (MUDP), demarat în anul 1995, în valoarea de circa 12 milioane USD, din care 50% nerambursabili. În urma MUDP, Timişoara a fost, în anul 2002, primul oraş din România contorizat integral. A urmat programul ISPA, în valoare de 45 de milioane de Euro, din care peste 32 de milioane nerambursabili. Timişoara are, din anul 2011, o staţie de epurare nouă, care respectă toate normele UE de mediu, graţie acestui program de investiţii din fonduri europene.

Aflaţi aici care au fost investiţiile realizate de Aquatim prin programul ISPA.

A urmat „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Prin acest proiect în valoare de 119 milioane de Euro, s-au construit peste 300 km de rețele de apă şi canalizare, 7 staţii de epurare şi 3 staţii de tratare a apei în mai multe localități din județul Timiș.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi aici .

În prezent, Aquatim derulează „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), care asigură finanțarea principalelor priorități de dezvoltare ale României în acord cu angajamentele asumate în Acordul de Parteneriat și cu obiectivele Strategiei Europa 2020.

Obiectivul general al Proiectului îl constituie dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată, prin investiții pentru lucrări de infrastructură de mediu în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș. Concret, se vor realiza 22 de stații de tratare a apei, 483 km de conducte de alimentare cu apă, 6 stații de epurare, 412 km de rețele de canalizare, o linie de valorificare energetică a nămolului și un sistem SCADA regional. Lucrările se vor desfășura în perioada 2019 – 2023.

Valoarea proiectului este de 180 milioane euro, din care 135,6 milioane euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 20,7 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 20,5 milioane euro co-finanțare Aquatim.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi aici.

În programul Aquatim de investiţii din surse proprii un loc important îl ocupă, în fiecare an, reînnoirea etapizată a unor tronsoane din reţelele de distribuţie a apei potabile sau de canalizare. Aceste lucrări vizează reducerea cheltuielilor de exploatare şi a pierderilor de apă.

Detalii despre programele de investiţii ale societăţii găsiţi în secţiunea Publicaţii și Rapoarte.

top
RSS Feed AQUATIM articolul in format pdf versiunea pentru imprimanta